RSS
 

EVLİLİKTEN DOLAYI AİLE BİRLEŞİMİ (OTURUM) İÇİN GEREKLİ BELGELER

13 Eyl

1.Bulgaristan Konsolosluğuna vize başvuru formu – form için tıklayınız

2. Bulgaristan Evlilik Cüzdanı (grajdanski brak) orjinali

3. Bulgaristan noterinden onaylanmış bakım ve masrafların karşılanacağına dair Taahütname

4. Türk Vatandaşı olan eş adına Bulgaristan’da herhangi bir Bankada hesap cüzdanı

5. Bulgar Vatandaşı olan eşin Liçna Kartının (Bulgar Kimliği) Fotokopisi

6. Arkası beyaz fon 2 adet biyometrik fotoğraf ( formatı: 35 x 45 mm)

7. Pasaport (geçerlilik süresi en az 1.5 yıl olacak)

TÜM EVRAKLAR ORİJİNAL VE FOTOKOPİ OLARAK

2 DOSYA HALİNDE HAZIRLANACAKTIR.

 

Leave a Reply

 
 
  1. ömer önal

    16 Aralık 2009 at 17:46

    bg vatandaşı olan eşim ve çocuklarım var 5 yıllık oturum veriyorlarmış . hangi şekilde 5 yıllık oturum alırız ne belgeler gerekli ve kaç gunde ve ne kadar tl ye çıkar …

     
  2. admin

    16 Aralık 2009 at 18:05

    Evet bulgaristanda 5 yıllık oturum alabilirsiniz. Bunun için bulgaristanda noterinden çocuğun babası olduğunuza ve bulgaristanda belirttiğiniz adreste bakım ve masraflarını karşılayacağınıza dağir taahütname yapar. çocuğun bulgaristan doğum belgesi (akt zarajdanesi ), pasaport 2 fotoğrafla bilikte bize getirmeniz yeterli . Ortalama 30 günde sonuçlanır. daha once reddiniz ya da sorun ile karşılaştıysanız lutfen yetkili danışmanlarımıza bunu belirtirseniz onlemlerini alsınlar . ..

     
  3. mevlüt başaran

    20 Mart 2010 at 15:01

    ıyı gunler bilgi istedım ama hala cvp yok

     
  4. admin

    01 Nisan 2010 at 13:43

    Mevlüt Bey
    Size aynı gün cevap verilmiş. Bize 0212 287 73 30 dan da ulaşabilirsiniz

     
  5. onur

    01 Nisan 2010 at 16:59

    selam ben onur ayın 9.3 2010 da arkadaşım geldi bulgaristandan bu zamana kadarda yanımda kalır ve biz evlenmeye karar verdilk ama ne yapacagımızı bilmeyiz 4sene süresince pasaport almış yani 2014de bitecek süresi kimligide var bi kere evlenmiş daha oturma iznide almadım bize yardımcı olup yönlendirirseniz sevinirim saygılaRIMLA

     
  6. admin

    12 Nisan 2010 at 11:17

    ONUR BEY,
    Arkadaşınız önce Bulgaristan’dan bağlı olduğu belediyeden bekarlık belgesi, doğum kağıdı, pasaport ve kimlik kartı fotokopisini alıp burada tercüme edip, konsolosluktan onaylatılıp nüfüs müdürlüğüne nikah için başvurabilirsiniz. Nikah kıydıktan sonra vatan caddesindeki emniyete yabancılar şubesinden oturum alabilirsiniz. Kolay gelsin size.

     
  7. erdogan

    25 Nisan 2010 at 01:37

    merhabalar ben erdogan yaklaşık 21 aydır bulgaristanda çalışmaktayım ve bu sure içinde bayan arkadaşla tanıştım ve sonunda evlenmeye karar verdi 25.04.2010 tarihine nikah için gün aldık benim yeni vize alabilmem için negibi evraklara ihtiyacım olacak ve nereye müracat etmem lazım evlilik üzerinden vize almam için yardımcı olursanız seviniri şimdiden teşekkürler kolay gelsin

     
  8. admin

    26 Nisan 2010 at 03:14

    Erdoğan bey,
    Öncelilke nasıl bir vizeyle Bulgaristan’a gittiniz? Hala geçerliliği var mı? Nikah kıydıktan sonra, Bulgaristandan aldığınız Evlilik Cüzdanı (Udostoverenie za skluçen brag), eşinizin kimlik ve pasaport fotokopisi, adınıza Bulgaristan’da açılmış banka hesabınız olduğuna dair bankadan yazı, kira kontratı, eşinizin sizin tüm bakım ve masraflarınızı karşılayacağına dair taahütname, pasaport 2 biometrik fotoğraf ile bize başvurabilirsiniz. Biz sizin adınıza vize d (oturum vizesi) alabiliriz. Yalnız bu vize türünün konsolosluk tarafından onaylanması 30 gün ve üstü sürüyor. Bilginiz olsun. Başkasorunuz var ise yardımcı olmaya çalışırım.

     
  9. belma

    19 Haziran 2010 at 12:49

    merhaba, ben d vizesine başvurdum, bekliyorum.
    sormak istediğim, ben bg gidince orada oturum alıcam,
    oturumu alınca orada kalmak zorunluluğum var mı?
    yoksa oturumu aldıktan sonra tr dönebilirmiyim?
    ( ben tr vatandaşıyım, eşim ve çocuklarım çift vatandaş)

    teşekkürler

     
  10. murat sert

    10 Temmuz 2010 at 04:43

    bg de evlilik yaptım ve oturum almak istiyorum bütün evraklarım hazır benim öğrenmek istediğim d tipi vize kaç günde çıkar ve ücreti nedir.şimdiden teşekkürler

     
  11. admin

    27 Temmuz 2010 at 18:05

    Belma Hnm,
    Oturum aldıktan sonra Bulgaristan’da kalma zorunluluğunuz yok. Her yıl uzatmak için giderseniz yeterli olur.

     
  12. admin

    27 Temmuz 2010 at 18:38

    Murat Bey,
    Vize D başvurusunun onayı ortalama 30 günde olur. Bu konsolosluğa bağlı olarak daha uzun da sürebilir. İnternet ortamında fiyat vermiyoruz. Eğer vaktiniz varsa buyurun ofisimize görüşelim.

     
  13. Metin Kesen

    25 Ağustos 2010 at 16:32

    iyi çalışmalar. benim çifte vatandaşlığım, Türkiyede ikamet ediyorum. eşim Türkiye doğumlu. eşimin de çifte vatandaş olabilmesi için hangi evraklara ihtiyacım var. Teşekkürler.

     
  14. mustafa ulak

    27 Ağustos 2010 at 03:41

    merhaba;
    Vaktinzi alıyorum ama sizden bir türlü net cevap alamadığım bir konu hakkında bilgi rica edeceğim, Ben ve nişanlım Aralık ayında evleneğiz, Benim nişalım hem Bulgaristan hem de Türk vatandaşı; Biz evlilik yapınca eşimin Bulgaristan vatandaşlığı ile birlikte bana da Bulgaristan oturumu alma kararı aldık. Fakat Bulgaristan da ki iş olanakları sınırlı olduğu için; Ben almış olduğum bu Bulgaristan oturumu ile eşimle birlikte AB üyesi herhangi bir ülkeye ( Örneğin Fransa, Almanya, Belçika …vb) gidip oturup ve çalışabilir miyim?
    Eğer olabiliyorsa sanıyorum tüm işlerde değilde sınırlı sayıda ilgili ülkenin vermiş olduğu işlerde çalışabiliriz, Ayrıca Evlilik nedeniyle verilen D tipi vizesin kapsadığı öncelikli sınırlı geçici oturum ve devamında sürekli oturum süresince, Bulgaristan yerine herhagi bir AB ülkesinde oturduğumuzu ispatlamak kaydı ile geçici oturum uzatma süremiz gerçekleşmesinde sorun yaşarmıyız.

    Yardımınız için şimdiden teşekür ederim

     
  15. admin

    30 Ağustos 2010 at 18:23

    Sayın Mustafa Ulak,
    Bulgaristan’dan oturum aldıktan sonra eşiniz ile birlikte AB ğlkelerini ziyaret edebilirsiniz. Yalnız yasal bir işte şalışmanız için o ğlkeden oturum almanız gerekmekte. Bir ülkenin vatandaşı olmak ve iki ayrı ülkeden oturum almak olmaz. Bulgaristan’dan aldığınız oturumu süresi bittikçe yine Bulgaristan’da sadece bağlı olduğunuz belediyesinin Emniyet Müdürlüğü’nden uzatabilirsiniz. Bulgaristan’da belli bir süre kalma zorunluluğu yok.

     
  16. admin

    30 Ağustos 2010 at 18:39

    Sn Metin Kesen,
    Önce evliliğinizi Bulgaristan’da onaylatmanız gerekiyor. Sonra ” Evlilikten dolayı oturum vizesi” başlığı altında sunulan evrakları hazırladıktan sonra herhangi bir Bulgaristan Konsolosluğuna başvurup eşinize oturum vizesi almanız gerekiyor. Yalnız uyariim oturum vizesinin sonuçlanması 30 günden fazla sürebiliyor. Bu vizeyi aldıktan sonra, eşiniz, sizin bağlı olduğunuz belediyeye gidip geçici oturum kartına başvuru yapabilir. 3 yıl boyunca oturum sahibi olanlar vatandaşlığa başvuru hakkı kazanıyor.

     
  17. adem

    04 Eylül 2010 at 22:09

    merhabalar oncelıkle calışmalarınızda başarılar dilerıim sizlere biraz karışık bır soru sormak ıstıyorum bana yardımcı olursanız sevınırım ve ıstenılen evraklarda fazla zorluk cıkmazsa bu ayın sonlarına dogru ofıslerınızı zıyaret edecegım şimdi sorunum soyle ben tc vatandaşıyım balıkesırlıyım ama kıbrısta yaşıyorum ve ben kıbrısta evlendım sımdı eşim bg gocmenlerınden bg dogumlu bg vatandası buraya kıbrısa denktaş zamanında getırıyorlar ve kıbrıs vatandaşlıgını verıyorlar bunlara cıfte vatandaşlar yanı tam burda sorun başlıyor işte şimdi cunku bg bunların ısmı bulgarca ısım yanı soyle dıyelı orneyın sevda sevdalıko aleyko bu bulgar ısmı kıbrısta ıse halıme rahım oglu bız kıbrıs vatandaşlıgı halıme rahımoglu adıyla evlıgız bu kımlıkte eşimin dogum yerı bulgarıstan oldugu belırtılmış vanı bu kıbrıs kımlıgındede bulgarıstanlı oldugu yazıyor ben ıse hem kıbrıs makamlarında hem tc makamlarında halıme rahım oglu adında bırıylen evlı gorunuyorum ama eşim sevda sevdalıko aleyko ısmı bulgar buyuk ıhtımalle o bulgarda bekar gorunuyor ben eşimin adında nasıl vize alabılırım bana nasıl evraklar hangı evraklar gereklı ve en kısa zamanda cabuk veya hızlı bır sekılde nasıl bır vıze alabılırım cabuk olmasını ıstıyorum nedenı ıse bız kıbrısta yasıyor ve calışıyoruz ozel soktor oldugu ııcın ıznımız kısıtlı az zamanımız var sadece bır haftalıgına bg gezmeye akrabaları zıyarete gıtmek ıstıyoruz bana en kısa zaman da bılgı verırsenız sevınırım evrakları eksıksız hazırlayıp getırmen ıcın detaylara ıhtıyacım var yardımlarınız ıcın şimdiden teşekkur ederım

    SAYGILARIMLA

     
  18. admin

    17 Eylül 2010 at 18:48

    İyi günler Aden Bey,
    Önce tüm sorunların çözülmesi için eşinizin “isim denklik belgesi” alması gerekiyor. Bu belge Nüfus ve Vatandaşlık Bakanlığın’dan alınır. Eşiniz Türkiyeye gelirken kullandığı Bulgar yurtdışı pasaportu elinden alınmış olması gerekiyor. O pasaporttaki bulgar ismine bakarak ve şimdi kullandığı kimliğe güre isim aynı kişiye aittir diye yazı verilecek. İsim problemi çözüldükten sonra evliliğinizin Bulgaristan’da onaylama işlemini başlatabilirsiniz. Türkiye’den toparlanan birkaç evrak ile birlikte Bulgaristan’dan bir de Bulgar Evlilik Cüzdanı almanız gerekiyor. Bu işlem de bittikten sonra artık Bulgaristan vatandaşı ile olduğunuzdan vize alırken bazı kolaylıklardan yararlanabilirsiniz. Eğer imkanınız var ise ofisimize bekleriz. Kolay gelsin

     
  19. sercan

    01 Ekim 2010 at 00:33

    Merhaba,

    D tipi v’ze icin BG de acilacak banka hesabina ne kadar para yatirilmali?

    C tipi 1 yillik BG vizesi aldim ve gidip D tipi icin gerekn evraklari tamamladim. Simdi D tipine basvursam, senin daha 1 yillik C tipi vizen var, olmaz derler mi?

    Cok Tesekkurler

     
  20. admin

    07 Ekim 2010 at 16:58

    Sercan Bey,
    Bankadan 2000€ civarında hesap açabilirsiniz. D vizesi başvurusunu yaparken Ctipi vizenizin iptalini istemek zorunda sınız.

     
  21. yavuz kalmaoglu

    22 Ekim 2010 at 23:22

    iyi gunler ben bulgaristanda evlendim ben tr de calisiyorum ama esim bulgaristanda yasiyor ben shengen vizeyle giris cikis yapiyorum ama bana zorluk oluyor romanyaya giris cikis yapmam lazim her seferinde d vize icin butun evraklari tamamladim bana d vizenin ne kadar zaman da cikacagina ve bu sure icinde pasaportumu konsolosluga vermem gerekiyormu bilgilendirirseniz memnun olurum siz alabiliyormusunuz bu vizeyi ve bana kac paraya malolur

     
  22. ünal

    24 Ekim 2010 at 06:10

    Merhaba.
    eşimin bg pasaportu ve liçna kartı var.kızımızda bg den akt zarajne çıkarttık.şimdi onada liçna kart ve pasaport almak istiyoruz.ayrıca ben tc vatandaşıyım benimde onlar gibi bg ye vizesiz gitmem için evliliğimizi nasıl onaylatabiliriz?eşim bg de bekar gözüküyor.tc vatandaşı olarak evli gözüküyor.şimdiden teşekkürler.

     
  23. admin

    28 Ekim 2010 at 17:43

    İyi günler Yavuz Kalmaoğlu,
    Vize D başvurusunda bulunduğunuzda evraklarla birlikte pasaportu da alıyorlar. Evlilikten dolayı vize D ortalama 30-35 günde çıkar. Bu süre uzayabilir ama daha kısa olmaz. Sizin adınıza acentamızın başvuru yapmasına yetkisi var. Buyurun ofisimize, misafirimiz olun.

     
  24. admin

    28 Ekim 2010 at 17:57

    Merhaba Ünal Bey,
    Önce sizin doğum kayıt örneğinizi ve evlilik kayıt örneğinizi nüfus müdürlüğünden almanız gerekiyor. Bu belgeleri Kaymakamlıkta onaylattıktan sonra Bulgaristan’da tercüme ve Dış İşleri Bakanlığında apostille yaptırmalısınız. Tercüme edilmiş ve onaylanmış bu evraklarla eşiniz Bulgaristan’da bağlı olduğu belediye başvurarak evlilik cüzdanını alacak. İşlem bu. Bize ulaşmak isterseniz iletişim böliminden telefon ve adresimizi alabilirsiniz.